vineri, 29 noiembrie 2013

Eu si prietena mea Doina


Eu si Doina ne-am cunoscut inca din copilarie.Cum care Doina,crema preferata a mamei,care ii asigura pielii
 cantitatea optimă de apă şi substanţe emoliente, cu efecte tonifiante şi regenerante .O folosea cu mare incredere si era potrivita pentru tenul ei mai uscat.
Copil fiind,faceam multe nazbatii,iar una dintre ele,are legatura cu laptele Doina.
I-mi placea sa ma joc afara cu prietena mea,de-a vanzatoarea,unde vindeam tot ce se gasea pe afara,caramida sfaramata in loc de cacao,boabele din gadrul viu pe post de mazare si multe altele.
Dar nu aveam lapte si smantana,asa ca am dat fuga in casa,si fara sa ma vada mama,am fugit cu flaconul de lapte Doina afara.
Nu am mai apucat sa-l vindem la magaziunul nostru,caci am inceput sa ne undegm pe maini si pe fata ,pana s-a golit tubul.
Cand am intrat in casa,inca mai miroseam a crema,iar mama a fugit repede,sa vada daca a ei crema e la locul ei.
Ei da,de unde atata fericire!
De aici,va inchipuiti ca nu am scapat de o mama de bataie,dar pe buna dreptate.
Dar iata ca si eu astazi,dupa 30 de ani,impreuna cu mama folosec  aceasta crema,pe care v-o recomand cu incredere,mai ales ca vine si iarna,iar pielea are nevoie de protectie.

http://www.youtube.com/watch?v=xFmX7orbgZc Articol scris pentru super blog 2013

marți, 26 noiembrie 2013

Succesul colaborarii


Succesul colaborarii depinde de claritatea si consensul intre parteneri in ceea ce priveste scopul si obiectivele urmarite de ambele parti partenere.Pentru a indentifica un bun partener ar trebui sa avem in vedere urmatoarele criterii:
-sa ofere incredere si respect fata de partener;
-sa aiba capacitate organizationala si disponibilitatea de a actiona;
-sa aiba experienta in conducere si coordonare.
Chiar si in blogosfera, daca vrei sa ai succes, trebuie si este bine sa creezi parteneriate cu diverse site-uri media cum ar fi si revista muher.ro
sau cu 121.ro.

Asadar, ca sa poti fi un partener de succes mai intai trebuie construita baza site-ului.Se spune intr-un proverb ca "un drum lung de 100 km, incepe cu primul pas".Cu cat bazele site-ului sunt mai solide cu atit parteneriatul este mai de succes, dezvoltind o promovare utila ambelor parti in social media.Pentru ca un blog sa construiasca un parteneriat de succes are in primul rind nevoie de o buna educatie in comunicare si în al
doilea rând de foarte multa dorinta si curaj.
Drumul spre succes nu este simplu, cred ca toti cei care au devenit blogger  partener si-au dat seama, ca el este plin de riscuri ce trebuiesc luate in considerare.Ca partener poti sa construiesti o promovare sociala, facand astfel o afacere mult mai profitabila si mai cunoscuta.Ce putem face ca si blogger partener?Cum as putea eu sa promovez un site sau o afacere?
As pune suflet in tot ceea ce fac,as face promovare pe siteuri de socializare,organizez seminarii de prezentare a unui produs sau a unui brand,public articole cat mai detaliate.
 Succesul este garantat numai de curajul, educatia si respectul pe care trebuie sa îl ai fata de
aproapele cu care lucrezi sau caruia îi vinzi anumite produse sau servicii, ! Parteneriatul imi poate oferi oportunitatea sa imi atrag noi cititori,sa ma faca cunoscut.Dar sa nu evitam a spune ca nu in toate aceste asocieri in blogosfera, creeaza o promovare de succes.Ca in orice lucru mai exista si esecuri.Pot spune aici, ca din greseli inveti sa fii mai perseverent si sa le poti evita in viitor.

muher.ro

Articol scris pentru super blog 2013

Eterna femeie...


Nascuta esti din spuma marii
Superba floare a primaverii
Venita pe acest pamant din adierea unui vant
De printre stele,dintre astre
Sa fii altarul vietii noastre
Suava,dulce,cu iubire
Ne torni in suflet fericire.
Te cant in vers si te slavesc
Cu tine-n gand adorm si ma trezesc
O viata si-nca zece de-ar mai fi
Eu tot la tine m-as opri.
Iubirea este data prin natura firii
Asa cum toamna isi iubeste trandafirii
Si-atunci cand vine timpul rece
Totul ingheata ,se scutura si trece.
Pamantul fara tine-i Sahara pustiita.
Tu lumii viata daruiesti,femeie implinita
Iar noi te veneram si-aproape iti vom fi
In veci vei fi stimata si mult te vom iubi.

Draga mea,pe langa aceste randuri,iti ofer si aceasta bijuterie,de la Luxury Gifts.ro ,in semn de iubire si respect si-ti doresc sa stralucesti mereu,cand langa tine voi fi eu.




























https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623538667704460&set=a.623536801037980.1073741828.125276034197395&type=3&theater











Articol scris pentru super blog 2013

joi, 21 noiembrie 2013

In asteptarea Mosului


Craciunul,cea mai frumoasa si gingasa sarbatoare,nu ne ofera doar o simpla traire emotionala si nu e numai o bucurie pentru copii,cum ar dori multi sa sustina si sa evidentieze prin atatea gesturi externe si atatea mii de stelute sau jucarii.
Putem intra foarte usor in atmosfera Craciunului,incepand cu cateva povesti pe care editura Nemira ne propune sa le citim din
cartea
  Craciunul in cele mai frumoase povestiri
,ce cuprinde texte ale unor autori indragiti si cunoscuti,printre care se numara si Charles Dickens,care a scris numeroase romane celebre.
Daca va numarati printre oamenii pentru care Craciunul nu si-a pirdut magia si vreti sa-l celebrati drept cea mai feerica sarbatoare de peste an,transformati-va locuinta intr-un spatiu unde ingerii,colindele bradul si Mos Craciun sa se simta ca acasa.
Nici nu se pune vreo clipa problema ca eu sa nu cred in Mos Craciun.
Asa ca o sa- i scriu mosului cateva randuri si o sa incep cam asa:
DRAGA MOSULE,
Sunt multe lucruri pe care imi doresc sa mi le aduci,lucruri ce nu au nici o legatura cu partea materiala a acestei lumi.Ma tem si sa le spun,ca nu cumva sa nu mi le poti aduce.Totusi o voi face.
Imi doresc sa ma inteleg pe mine insumi,sa am rabdare cu toata lumea,sa nu mint,in primul rand ,sa nu ma mint pe mine,iar asta ma va ajuta sa nu ii mint nici pe cei de langa mine.
Imi doresc ,asadar,sa fiu.
Iar daca este cineva in masura sa imi implineasca toate aceste dorinte,acesta esti tu Mos Craciun.
Pentru ca tu esti mana lui Dumnezeu,esti gandul bun,cel care te face in primul rand sa te gandesti cu drag la omul caruia ii faci un dar.
Imi doresc clopotetii aceia buni,veseli,sarbatoresti,as vrea ca ei sa rasune in fiecare fiinta,daca nu mereu,macar de Craciun.
Ah,si o alta dorinta secreta de-a mea este ca toata lumea sa traiasca precum in desenele animate ale lui Walt Disney.Lumea ar fi frumoasa,vesela,relele se indreapta mereu iar la final e o morala care ne povatuieste de bine.iar eu cred ca totul in viata e posibil.
Asadar te mai rog Mosule sa ma ajuti sa-mi fie drag si dor de toate,de viata,cu bune si cu rele,sa iubesc viata neconditionat,asa cum isi iubesc parintii copiii.
Te astept negresit la adresa bine stiuta de tine,Stefy.



Articol scris pentru Mos Craciun si competitia super blog 2013

Ambasador-Toyota Romania


 Desemnata ca ambasador al competitiei Dream Car Art Contest , de Toyota Romania,a trebuit sa descopar copiii talentati care sa se inscrie in aceasta competitie de desen,iar ca premiu,sa aiba sansa de a castiga o vizita in Japonia,alaturi de alti copii dar si multe alte premii.
Asadar,am organizat in parcul de distractii,un mic spectacol,cu invitati pe masura,cantareti si actori de la teatrul de papusi,dar am organizat si un concurs de desene pe asfalt,in care le-am cerut sa-si imagineze si sa deseneze  cum va arata masina visurilor in viziunea lor.
Micii artisti nu au intarziat sa apara,deoarece am facut afise,care le-am lipit prin oras,iar parintii au fost foarte receptivi la aceasta idee si au venit impreuna cu ai lor copii talentati,care si-au aratat talentele de mari artisti.
De aici,i-am selectat pe cei mai buni,indemnandu-i sa deseneze si pe hartie ceea ce au desenat pe asfalt si sa-si inscrie lucrarile in editia 2014 a competitiei Dream Car Art Contest.
Le uram succes tuturor participantilor si le dorim sa aduca cele mai mari premii,iar Toyota Romania sa fie desemnata  si anul acesta marea castigatoare a  editii.

Articol facut pentru super blog 2013

marți, 19 noiembrie 2013

Tinuta impecabila cu Bosch


Toata lumea a auzit de vorba "haina nu il face pe om".Ei bine,eu zic ca de cele mai multe ori aceasta zicala e adevarata,dar nu ma refer la faptul ca ar trebui sa ai o haine scumpe,de fite si sa vii neaparat la "curent" cu moda si la ceea ce se poarta.
Sunt unele tabloide care se preocupa de stilul vestimentar al vedetelor de pe la noi si nu numai de modul in care acestea sunt imbracate,fie ele pe strada sau la anumite evenimente.Asa ca au facut o rubrica in tabloide cu "bine imbracate" si "prost imbracate".
Pentru ei, sa fii bine imbracat inseamna o tinuta impecabila,si anume sa fii asortat din toate punctele de vedere.Pantofii sa se asorteze cu sosetele si cureau,camasa cu sacoul si multe alte aspecte.
Pentru mine o tinuta impecabila,inseamna in primul rand o haina curata,bine spalata si bine calcata.
Nu e musai sa fie o haina de ultima moda si scumpa,trebuie sa arate bine si sa fie pe gustul meu si sa-mi stea bine cu ea.
iar pentru ca toate aceste lucruri sa le poti face,ai avea nevoie doar de cateva lucruri esentiale.
La magazinul   Market Online.ro o sa gasiti tot ceea ce aveti nevoie pentru a putea avea o tinuta impecabila.
Am cautat si eu aici oferte,pentru ca ma interesa un fier de calcat care sa-mi usureze treaba.Si am gasit la sectiunea  produse electrocasnice mici ,un fier din gama de produse  Bosch ideal pentru mine.
O sa urmaresc site-ul poate prind o promotie sa-l achizitionez ,dar in special o promotie Bosch pentru ca sunt produse de calitate iar vecina mea o sa fie invidioasa pe mine,cand o sa vada camasile sotului meu calcate impecabil.

Articol pentru super blog 2013

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

PURITATE


Cand rostim cuvantul puritate, mintea fiecarui individ il duce pe fiecare cu gandul la ceva curat,senin si bun.
La privirea si inocenta unui copil,la un suflet curat si plin de credinta ,la o apa  buna si pura,la rochia alba de mireasa si as mai putea continua cu multe altele,fiecare cu viziunea lui.
Pentru mine puritate inseamna foarte mult.Cand rostesc acest cuvant gandul i-mi fuge direct spre ceva cu adevarat pur :o cheama Maria si L-a nascut pe Isus.
In fiecare an ,la 25 decembrie,oamenii sarbatoresc ziua de nastere a Domnului Isus.Un motiv de bucurie iar  noi ne pregatim sa celebram cu multa dragoste in suflete aceasta sarbatoare,incepand cu o "curatare" a sufletului,un post bun,o spovada buna ,o fapta buna si abia apoi impodobirea casei cu tot felul de ornamente de Craciun si in cele din urma mancaruri alese.
Asadar,mai intai de toate pentru a putea celebra cu vrednicie nasterea Domnului,trebuie sa fim buni si curati la suflet,sa fie plin de puritate.
Tot despre # puritate va vorbeste si acest concurs Istagram,insa despre puritatea apei AQUA Carpatica.
Aqua Carpatica
 este un brand romanesc de apa minerala (plata si carbogazoasa) care a aparut pe piata de 3 ani si al carui mesaj de promovare a fost concentrat pe puritate si pe proprietatile curative ale consumului de apa.
Apa carbogazoasa AQUA Carpatica are o calitate remarcabila, unica in lume: are 0 nitrati, fiind astfel perfect pura, iar AQUA Carpatica plata este apa cu cea mai scazuta concentratie de nitrati din Romania (izvorul Bajenaru 0,8 mg/l nitrati).





Articol scris pentru super blog 2013

miercuri, 13 noiembrie 2013

Luxury Gifts te premiaza!


Tratamente si remedii din strabuni  te invita la concurs.
Participa la concurs  si poti castiga un voucher de reducere 50% pentru produse din gama butoni si bijuterii de fantezie de la Luxury Gifts.
Ce trebuie sa faci? E simplu.
Compuneti un catren care sa contina urmatoarele cuvinte:bijuterii de cristale,stralucitor (stralucitoare) si elegant(a) .

 Concursul se desfasoara in perioada 12 noiembrie- 22 noiembrie 2013 .La concurs poate participa orice cetatean roman,fara limita de varsta.
 Cel mai frumos catren va fi desemnat si ales  de mine castigator in data de 23 decembrie 2013.
Ca sursa de informare a produselor,vizionati si inspirati-va din videoclipul de mai jos,unde puteti vizualiza unul din produsele oferite de Luxury Gifts.ro

Va doresc mult succes si multa inspiratie!


Aticol facut ppentru super blog 2013

duminică, 10 noiembrie 2013

In calatorie la Straja

Facand parte din echipa de volei a scolii ,avand antrenamente si in perioada de iarna ne-am gandit sa mergem in cantonament la Straja
Dar pana se apropie ziua aceea am decis sa facem  o calatorie virtuala,asa ca am inceput sa butonez pe internet pentru a afla mai multe detalii despre Vila Alpin de la Straja.
Am inceput in primul rand sa vedem ce conditii de cazare ne ofera vila,unde am poposit cel mai mult,pentru ca am vrut sa ne simtim bine si sa nu ne lipseasca nimic din acest sejur la Straja..Spre bucuria noastra am fost destul de multumiti,de ceea ce am vazut pe sait inca de la intrare in vila,un ambient placut,decorat fumos si foarte spatios.
Sala de conferinta destul de incapatoare si ea,dar noua nu ne era de folos,asa ca am continuat calatoria spre dormitoare ,caci paturile ne interesau sa fie bune,pentru a ne putea odihni cum trebuie dupa antrenamente.Baia si ea se vedea destul de ok,cu cabina pentru dus si cu toate cele necesare.
 Am gasit tot ce ne trebuia noua,incepand de la restaurantul propriu cu mancaruri traditionale pana la partii de skii si tiroliene.Nu am vrut sa ducem lipsa nici de apa calda si caldura,pentru ca fiind in plina iarna aveam mare nevoie de aceste utilitati.Asa ca am cautat mai departe,trebuia sa vedem preturile de cazare,dar ne-au furat ochii sectiunea promotii si am zis sa vedem repede ce promotii sunt,poate mai avem si noi noroc,ca sa scapam mai ieftin,ca banii erau cam putini la buzunar.
Am gasit oferte destul de bune,in care intrau  atat cazarea,masa dar si schi la Straja,unde mai aveai si ceva discount la serviciile de masa si bar.
Nu a mai ramas decat sa dam la sectiunea contact,sa completam formularul online si sa facem o rezervare.
Cand vom ajunge la destinatie,cu siguranta o sa va putem povesti mai pe larg cele vazute si petrecute acolo si o sa putem propune si noi imbunatatiri ale saite-ului,pana atunci noi va spunem ca suntem multumiti de cele citite si vizionate pe site.
Speram sa ne asteptati cu  multa caldura in suflete si cu ospitalitate.

Articol  scris pentru competitia super blog 2013

Delaco si pasiunea mea


Masini de lux,ceasuri,vinuri si chiar elicopterele pot fi deopotriva socotite pasiuni si slabiciuni ale milionarilor.
Multi se declara fani ale acestor lucruri,dar eu sunt om de rand si pot spune ca am si eu o pasiune si anume aceea de a face origami.
Aceasta pasiune am descoperit-o cu ceva ani in urma,cand am vazut pe internet ce pot face doua maini dibace dintr-o hartie.
Mi-a placut asa de mult ce am vazut si m-am indragostit  de aceasta pasiune,chiar am devenit fan al acestei arte, exact cum m-am indragostit de branza de la delaco
Cand am gustat-o prima data mi-a placut asa de mult,incat pot sa spun ca sunt fan branza,iar pizza mea iese ca la carte cand rad peste ea branza de la delaco,care pur si simplu ti se topeste in gura.
Si de fiecare data cand ma asez la masa de lucru,pentru a mai construi cate ceva si pun mana pe hartia alba,gandul imi fuge la branza,si nu ma pot abtine sa nu merg sa deschid frigiderul de unde scot si tai pe farfurie,cubulete de branza pe care le intep cu scobitori si ma apuc de treaba.Si uite asa imbin ambele placeri, declar pe propria raspundere ca sunt fan branza si asa voi ramane.
Va recomand cu incredere aceasta branza si cu siguranta veti deveni si voi fani.Pofta buna!

Articol facut pentru competitia super blog 2013.


Si iata una din lucrarile pasiunii mele......

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Visul unor nopti de vara


Eram la sfarsitul anului doi de faculatate si dupa ce terminase-m cu examenele,la care am stat si am invatat zi si noapte,pentru a nu avea restante ,era bine venita si o vacanta.Dar unde si ce vacanta,ca ma cam plictisisem ca an de an sa merg cam prin aceleasi locuri,mare,munte,as fi vrut sa incerc altceva nou,poate chiar in afara tarii.
Am tot auzit,pe la colegii mei de programul   work and travel
Nu stiam mare lucru,despre acest program,dar cautand mai multe informatii,am descoperit ca este un program de schimb  cultural international al Departamentului de Stat al SUA,care permite studentilor de pretutindeni sa mearga in vacanta de vara in SUA,unde pot imbina utilul cu placutul,adica si munca si relaxare,intr-un cuvant vacanta.
Oricine si-ar dori macar o zi sa ajunga pe Taramul  Fagaduintei,cum i se mai spune,asa ca mi-am propus sa-mi incerc si eu norocul.
Zis si facut.I-am contactat pe cei de laCNDTurism  sa vad ce oferte au si ce mi s-ar potrivi mie.Pentru ca nu stapanesc foarte bine limba engleza,am optat pentru un post de kitchen help ,un ajutor in bucatarie,cred ca pentru prima mea experienta in Work and travel ar fi deajuns,nu as fi vrut sa ma inham la ceva ce m-ar depasi si ar fi peste puterile mele,caci pana la urma erau doar 3 luni dupa care reveneam inapoi pe meleagurile noastre.
Asa ca mi- am facut bagajele,am ales cu mare grija cele necesare  si eram gata de plecare.
A fost prima mea experienta cu avionul,nu mai zburase-m niciodata,i-mi era putin teama dar m-am imbarcat la bordul zborului transatlantic cu destinatia New York si am zburat spre acele locuri ,spre taramul fagaduintei.
Dar iata ca aterizase-m pe aeroportul din New York,John F. Kennedy,era deja o ora tarzie din noapte si aveam impresia ca oamenii se pregateau de sarbatori,caci peste tot erau numai luminite care luminau aeroportul.
De acolo,am fost urcati intr-un autocar si dusi catre hotelul unde eram cazati si unde urma sa incepem munca.
Iar dupa o noapte linistita,in care ne-am odihnit,a doua zi de dimineata urma sa incepem munca,ca doar munca inainte de toate si pe urma distractia.
Si uite asa muncind mult,ore intregi de dimineata pana seara au trecut zile,saptamani si nici nu am avut timp sa-mi dau seama ca se apropia vremea de plecare.
Seara,dupa ce terminam munca,nu puteam sa mergem imediat la somn,pentru ca aveam foarte multe de vazut.
Inainte de toate,am facut un tur al orasului,iar cu ajutorul unui zbor de agrement cu elicopterul,am admirat panorama extraordinara care se deschide deasupra Manhattan-ului.
In alta zi,am vizitat Muzeul Metropolitan,unul din cele mai mari si mai importante muzee de arta din lume,cu peste doua milioane de opere de arta,din perioada antica si pana in contemporanitate.A fost ceva superb,de neuitat.
Nu am plecat acasa pana nu am facut o fotografie la Casa Alba,de pe Pensylvania Avenue,Washington D.C.,centrul operativ al celei mai mari puteri din lume care e resedinta tuturor presedintilor americani de la John Adams incoace.
Cat as fi vrut sa mai raman prin acele locuri,veni si ziua cand trebuia sa-mi iau ramas bun de la toti cei pe care ii cunoscuse-m si ne imprietenise-m,tineri cu care am facut schimb de impresii si ne-am impartasit fiecare din culturile tarii din care facea parte.
Asa ca m-am intors in tara,dar nu inainte de a-mi face un itinerar,pentru urmatoarea experienta pe care nu o voi rata cu siguranta ,pentru ca aveam o multime de lucruri de vazut si vizitat pe care nu am apucat sa le vad si pe care sper ca macar pe unele dintre ele sa le pot vedea,pe langa munca pe care o sa o prestez,odata cu intoarcerea mea in acele locuri,anul viitor.
Unele dintre ele ar fi cascada Niagara,o plimbare cu vaporasul" Maid of the Mist"pana la baza cataractelor,ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor.
Si ar mai fi printre multe altele  Los Angeles,orasul viselor,al modei,al Hollywood-ului,cu infinite atractii si tentatii,orasul care imbratiseaza si absoarbe ca intr-un creuzet quintesenta culturala a Americii,orasul al carui spirit a devenit o filosofie de viata:viseaza orice,totul e posibil!
Dar si Beverly Hills ,unde poti admira vilele somptuase ale vedetelor de cinema,Rodeo Drive si Melrose,artere comerciale faimoase cu cele mai celebre marci si brand-uri din lume.
Continuam drumul spre San Francisco,orasul stralucitor,unul din cele mai vizitate locuri din America,ale carui atractii de concretizeaza  aproape toate intr-un centru pietonal:Catedrala Sf Mary's,Centrul Civic,Union Square si bineinteles Golden G ate Bridge-cel mai cunoscut pod din lume.
Si lista mea ar putea continua,dar am mai lasat si pentru alte vizite,pentru ca, cu siguranta voi mai ajunge pe acele meleaguri.
Am muncit mult,dar a meritat,pentru ca mi-am adunat ceva banuti,mi-am facut prieteni noi si pot spune ca m-a maturizat mult aceasta experienta si am mi-am dat seama cam cum se castiga banii.
Nu stati prea mult pe ganduri,daca aveti oportunitatea de a vizita S.U.A,nu ratati aceasta ocazie pentru ca nu aveti ce pierde , chiar aveti mult de castigat.
Eu va urez un zbor placut si o vacanta minunata!

Articol conceput pentru super blog 2013

miercuri, 6 noiembrie 2013

Nunta regala a reginei Killer Queen


Auzisem de tinutul Gardenia din indepartata lume,unde oamenii cica ar fi tot ca oamenii,fetele ar fi asa de frumoase de te minunezi,iar tinerii barbati sunt foarte nalti ,voinici si aratosi.Auzind de acest tinut indepartat,si cum eu sunt o calatoare nestatornica,am pornit cu mult curaj inspre acele locuri.
Nevoita am fost sa merg si calare pe cal si calare pe camila,dar si mers pe jos.Prin munti inalti ai caror varfuri erau cernuti cu fulgi de nea,peste campii cu flori nemaivazute si inmiresmate,prin paduri cu arbori inalti pina la cureaua cerului si in care cantau pasarile ca intr-un concert de neuitat.Trecu o zi,trecu doua,si asa mai mult de o suta dar in cele din urma am ajuns.Dupa un drum anevoios si cu multe capcane ,se merita sa imi clatesc ochii cu asa minunatie de tinut al Gardiei.Florile parca se tineau de mina,copacii isi intinsesera bratele in hora codrului,iar pasarile de o frumusete impunatoare le orcherstra dansul.In zarea indepartata se zareste multime de bordeie,unele mai saracacioase,altele mai dichisite,fiecare dupa puterea lui.In mijlocul acelui catun era un palat,si se spune prin zona ca ar fi palatul reginei Killer Queen.Cum te uitai,cum nu,peste tot in preajma lui era plin de lumini stralucitoare.Era construit numai din cristale si perle,nemaivazute in lumea toata.Vazand asa minunatie,caut sa imi  fac intrare pentru a vedea mai multe din launtrul acelui palat.Straina fiind de acele locuri ,caut a intreba de nu au ceva de lucru,ca de poate ma va primi careva sub acoperisul lui.De la o cocioaba iese o batranica cocosata si uitata de vreme si ma intreaba
- Ce cauti mai femeie?Se vede ca nu esti de-a locurilor.
- Caut ceva de lucru,un pic de-ale gurii si un acoperis unde sa pot agini la noapte.
- Pai fata mami,de ce nu mergi la palat ca regina a dat de stire in tot tinutul ca daca cineva ai poate da solutia prin care sa isi gaseasca jumatatea,ai va da tot ce isi doreste inima.
Multumesc batranicii si plec deindata inspre palat.Intru in curtea palatului,era nepazit pentru ca acolo nu erau oameni rai, pe unde calcai sclipea totul ca niste cristale de foc.Flori de aur la ferestrele luminoase iti luau ochii.Bat cu curaj la usa palatului.Mi se deschide o usa de un valet iar dinauntru veni o mireasma imbietoare de flori de parfum.Dau si intru fara a sta prea mult pe ganduri,chiar daca acele miresme fermecatoare parca imi inmuiasera picioarele.
Inauntru,pe un tron imbracat tot in catifea cu fir de aur si batut cu nestemate,statea o delicata faptura.Parul auriu,fata luminata si fermecatoare,intreg corpul parca ai ardea de raze luminoase.
- Cine esti si cu ce gand la noi?
- Marit sa iti fie numele regina  ,nu sunt de-a locului si am venit auzind ca ai avea nevoie de ajutor.
-Pai daca ai venit ca straina sa ma ajuti,inseamna ca ai vreo minune prin care as putea sa imi gasesc dragostea.
- Minune nu am dar stiu o solutie cu care au putut si alte regine si imparatese sa isi gaseasca ursitul.
-Ia zii repede,pentru ca abia astept sa vad rezultatul.
- Pai maria ta regina Killer Queen asa trebuie sa faci.Dai de stire in lumea intreaga ca cine va aduce trei lucruri diferite de aroma si care sa il placa maria ta,acela va fi alesul.Cele trei probe ar fi asa:
  cine va aduce fructele cele aromate din gradina zmeului ucigas
a doua ar fi: cine aduce floarea de celosia din gradina imparatului vrajit,in care nu poate intra picior de om
iar ultima proba este: sa fie adusa esenta de praline din adincul apelor inghetate,si unde daca ajungi te faci stana de gheata.
Zis si facut,zvonul se imprastiase in toata lumea precum gandul.Si incepu asteptarea,care devenea tot mai chinuitoare.Trecura zile,nopti si iar zile si nopti,pana cand venise si primul care putea deveni alesul reginei.
-Frumoasa ca lumina soarelui,am auzit de frumusetea care te inconjoara si am alergat de indata sa aduc aceste fructe aromate din gradina zmeului.Greu mi-a fost dar pina la urma am reusit si iata ca dorinta mariei tale am indeplinit-o
- Slavit sa iti fie numele voinice,multumesc de bucuria ce mi-o daruiesti.Mergi de te hraneste cu mancaruri alese gatite de bucatari iscusiti si maine ne vom sfatui.
Se parea ca regina este nemultumita de primul petitor.Mai trecu o zi si apare si cel de-al doilea,care speram ca ai va fi pe plac mariei sale.
Voinic,chipes,puternic,merge agale spre regina.
- Am venit cu cea de-a doua proba,ceea care poate ai va place inimii majestatii tale.Este floarea de celosia din gradina inparatului vrajitor.Greu a fost dar am reusit.Era pazita gradina de balauri cu sapte capete si de uriasi cat palatul de inalti.Cu sabia-mi fermecata am luptat si am reusit sa aduc pentru gingasa Killer Queen aceasta floare fermecata.
- Sa asteptam pana maine,tinere viteaz, si ne vom hotari maine ce vom face.
Din nou regina era nemultumita.Asteptam cu nerabdare sa vina cu cealalta proba,ca poate va fi placut reginei.A doua zi,de cum se lumina de ziua si luna mersese la culcare,cand roua inca mai misuna prin iarba,apare dinspre miaza noapte un tinar calare pe un cal de cristal cu coama aurita si care parca zbura pe deasupra ierbii.E un puternic cu ochi albastri ca si cerul senin,cu un par carliontat din care ieseau raze de lumina.
- Am venit din tari intepartate la maria ta regina Killer Queen.Si ca tot veni am adus cele trei probe la un loc.Inmiresmatele fructe de padure,floarea de celosia si pretioasa esenta de praline.
Darui cu mult farmec pretioasele probe si astepta raspunsul reginei.Desfacand miraculoasa cutie,ramase uimita de ce vazuse.Era un recipient in forma de inima care stralucea ca perlele.
-Am adus toate acele trei probe intruna singura.Am facut o vrajba iar toate cele trei probe dorite de maria ta s-au transformat intr-un lichid care se numeste parfum.Am adunat intr-o singura sticluta toate esentele dorite.
Plina de uimire,regina desface aceasta minunatie si atinge firav cu varful degetelor sclipitooare.
- Mi-ai adus ceea ce mi-a dorit inima mea voinice.Numai cat am mirosit si deja am simtit fiorul dragostei care imi lipsea.
-Acest mirific parfum te face mai puternica,mai fermecatoare si delicata inca vreo cinci sute de ani de acum incolo.
- Tu esti cel ce mi-ai adus cele trei probe intr-una singura,tu esti cel ce mi-ai dat incredere si putere,tu ai adus dragostea in inima mea......tu te vei numi de azi inainte
Killer King
Vei fi jumatatea pe care o asteptam, a o gasi si care fara ajutorul unei ratacite de-a locului nu puteam sa o gasesc.
Si uite asa am putut oferi ajutorul mariei sale regina Killer Queen si care traieste si in ziua de astazi la fel de gingasa si frumoasa,intr-o combinatie perfecta de arome inmiresmate.
De vreti de nu vreti,e sfarsitul acestei povesti.Sa nu plingeti.....sa va bucurati si cu Killer Queen sa va parfumati
Articol scris pentru Competitia Super blog 2013

vineri, 1 noiembrie 2013

Cu HOTPOINT si ARISTON gatitul e o placere

De cand ma stiu,am fost o gurmanda, pot sa spun chiar o pofticioasa cand era vorba de mancare.Din copilarie ma innebunea mirosul de sarmale si de cozonac chiar si cand venea de la vecini,eu locuind  la bloc.
Dar cand veneau sarbatorile, fie ele pascale sau cele de craciun,in  fiecare casa incepea sa miroase a sarbatoare si toate plecau de la mirosurile de mancare traditionale.
Incepand de la cozonac si pasca pana la sarmale ,racituri sau alte mancaruri ,fiecare dupa pofte si preferinte.
Mie i-mi plac in mod deosebit sarmalele,fiind din zona moldovei,unde se fac cele mai bune sarmale,iar cea mai buna reteta e cea pe care o detine bunica,care pot spune ca e o adevarata gospodina,un fel de master chef in bucatarie.
Si astazi i-mi aduc aminte cand "sucea" sarmalutele in foi de vita,pe care ne trimitea sa le culegem chiar noi din vie si le baga la cuptorul bine incins,dar unde stateai ceva timp pana sa le savurezi,dar nu regretai  pentru timpul asteptat,pentru ca erau niste delicatete,de te lingeai pe degete.
Asa ca asta e si reteta pe care o stiu cel mai bine,pentru ca am stat mereu in preajma ei,ca la un moment dat sa reusesc aceeasi performanta ca si ea si sa fiu si eu un maestru in bucatarie.
Ea s-a descurcat cu ce a avut in dotare,nu ma refer la ingrediente ci la "aparatul de gatit" daca pot sa-i spun asa,la un  cuptor obisnuit.
Insa mie mi-ar placea, daca tot ne-am modernizat pe zi ce trece  si avansam in tehnologie sa am si sa gatesc la un
  cuptor incorporabil .
In primul rand ca nu ocupa un spatiu prea mare in bucataria mea,deja mica si are multe functii pe care aragazul meu din dotare nu le are:rotisor,autocuratare pirolitica Fast Clean ,iluminare,ventilare,ceas digital si nu in ultimul rand o aprindere electrica.Iar pe langa asta si "dragele "mele vecine ar "muri" de invidie  daca ar vedea asemenea minunatie.
Am gasit o gramada de oferte ,care mi-au atras atentia,dar aceste
incorporabile sunt adevarate bijuterii care nu ar trebui sa lipseasca din casa si din bucataria nici unei gospodine,asa ca daca o sa vreti sa va cumparati ceva frumos,bun si de calitate nu ezitati sa cautati
aici si veti gasi tot ceea ce va doriti.
Eu va doresc spor la cumparaturi,spor la treaba si nu in ultimul rand pofta buna la bucate!


Articol conceput pentru competitia super blog 2013