vineri, 14 martie 2014

Regal de arta si natura


Incet,incet se apropie perioada concediilor si a vacantelor,asa ca am inceput sa caut si eu cateva destinatii turistice Pentru ca de obicei i-mi petreceam vacanta la mare,de data aceasta eram hotarata sa aleg destinatii externe pentru a mai vedea si alte locuri din lume.
Am apelat la prietenii mei mai vechi,cei de la CND TURISM si am ales un sejur la TOSCANA.
Socotita leagan al culturii italiene,Toscana te asteapta cu un regal de coline proaspete,orase medievale si plaje fine.
Nici nu e de mirare ca aici intalnesti la tot pasul oameni relaxati si zambitori.
Situata in mijlocul Italiei,intre muntii Apenini si Marea Mediterana,pe aproape 23.000 de kilometri partati Toscana,combina climatul maritim de-a lungul coastei cu cel continental din interiorul regiunii.
Si e suficient sa spun ca a fost centrul renasterii italiene,locul care i-a inspirat pe Michelangelo,leonardo da Vinci sau Dante.
Ceea ce o face cu totul speciala e imensul pasadis de vacanta pe care il dezvaluie oricarui turist,de la vestigii istorice si culturale unice in lume la colinele verzi cu vita de vie si cetati medievale extrem de bine conservate.
Nu-i asa,drag cititor ca ti-ar place sa ajungi prin aceste locuri?
Ai ocazia sa te incarci pozitiv cu istorie si arta pe stradutele pietruite din Florenta,sa savurezi un celebru vin de Chianti chiar la el acasa sau sa faci un tur cu bicicleta intr-una dintre minunatele paduri de pini
.Abia astept sa ajung in statiunile de SPA si tratament din San Carlo Terme sau Saturnia,care te fac sa te intorci acasa cu o stare revigoranta si optimista.




Toscana este cu siguranta unul dintre locurile obligatoriu de vizitat si o regiune care merita savurata de deplin.
Iar daca mi-am propus sa ma delectez cu Toscana,o sa-mi rezerv cel putin doua zile pentru perla regiunii,si anume Florenta,un oras al culturii renascentiste.
Florenta respira arta la tot pasul:dincolo de punctele turistice populare,oricand poti descoperi pe stradutele pietruite o mica opera de arta din ceramica pe una dintre cladirile foaarte bine conservate.
Bineinteles ca nu trebuie sa ratez nici atractiile orasului care incep cu Domul sau Catedrala Santa Maria del Fiore,una dintre cele mai impresionante catedrale din lume.
Vreau sa fiu uimita de maretia cupolei proiectata de celebrul Filippo Brunelleschi,dar si de decoratiunile exterioare extrem de detaliate,din marmura multicolora.
Voi include in lista mea Palatul Uffizi,unde sunt opere de Michelangelo,leonardo da Vinci sau Donatello,dar si Pallazo Vecchio,care este acum actuala primarie.
Ca sa profit din plin de spiritul Florentei,o sa inchei ziua la inaltime pe colina din Piazza de Pitti,de unde voi admira cel mai frumos apus de soare.
Si daca tot o sa ma familiarizez cu arhitectura locului o sa pornesc intr- o incursiune in orasele si cetatile medievale toscane.
Urcata pe un deal,Sienna te introduce in alta lume prin stradutele sale si cladirile medievale gasite la tot pasul.
Piazza del Campo,creata in forma de scoica si Domul local,care combina marmura alba si neagra,te vor fermaca.
Un alt orasel medieval,la fel de spactaculos este Lucca,ale caror stradute inguste le voi parcurge usor cu bicicleta.
Supranumit "orasul cu o suta de turnuri si o suta de biserici",Lucca dezvaluie o cetate perfect conservata,cu piete pline de flori,biserici,magazine si incantatoare fantani arteziene.
Nu voi rata nici San Gimignano,un orasel in acelasi stil medieval,renumit pentru turnurile sale de aprare sau Pisa,cunoscuta
pentru Turnul din Pisa,Domul si Baptisterul local.




Alte atractii sunt si vechile cetati etrusce si medievale,precum Arezzo,Cortona,Volterra,Gimiguando sau Rosella,in apropiere de Grosetto.
Cam astea ar fi obiectivele pe care le-as vizita in acest sejur si cred ca voi avea parte de o vacanta de neuitat si cu siguranta o sa vreau sa ma intorc in acele locuri minunate.
O sa revin cu fotografii personale si cu multe alte impresii dupa ce voi veni din vacanta,pana atunci va doresc tuturor sa fiti inspirati in alegerea pe care o faceti inainte de a alege destinatia de vacanta,eu va recoman cu incredere CND turism,daca vreti sa aveti vacante speciale.


Articol scris pentru super spring 2014

Sursa foto :Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici